Верифицирано

Говор на омраза врз сексуална ориентација

16:01 Jan 9 2018 Skopje, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза врз сексуална ориентација Говор на омраза врз сексуална ориентација Говор на омраза врз сексуална ориентација Говор на омраза врз сексуална ориентација
Опис
Објавената статија на интернет порталот е индиректен говор на омраза насочен кон ЛГБТИ заедницата, кој се провлекува низ целиот текст, а провоцира говор на омраза во коментарите и повикува на насилство кон лица со поинаква сексуална ориентација.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал
Пријавивте ли во полиција?: не

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0