Верифицирано

Говор на омраза во објавена статија на веб портал

13:55 Oct 2 2017 Skopje, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза во објавена статија на веб портал Говор на омраза во објавена статија на веб портал Говор на омраза во објавена статија на веб портал Говор на омраза во објавена статија на веб портал Говор на омраза во објавена статија на веб портал Говор на омраза во објавена статија на веб портал Говор на омраза во објавена статија на веб портал
Опис
Говор на омраза се содржи во целиот текст, нарекувајќи ги бегалците опасни, непредвидливи, насилни и преносители на болести, меѓу кои Сида и сифилис. Текстот е непоткрепен со факти, не ги наведува изворите и споделува непроверени факти, наменети да шират омраза и нетолеранција.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Интернет портал
Пријавивте ли во полиција?: да

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0