Верифицирано

Слики кои шират ксенофобија и исламофобија

10:59 Aug 10 2017 Skopje, Macedonia (FYROM)

Слики кои шират ксенофобија и исламофобија
Опис
Говорот на омраза се состои во самата слика, како и во текстот објавен со нејзе кој кажува како би изгледале училиштата доколку се прифатат бегалци во Македонија. Сликата е објавена на Фејсбук страната на УМС Унија на млади сили на ВМРО ДПМНЕ, што го прави говорот уште по опасен и застрашувачки и е веројатно дека ќе предизвика дела од омраза.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Пријавивте ли во полиција?: да

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0