Верифицирано

Говор на омраза на јавен простор

13:15 Sep 13 2016 Veles, Macedonia (FYROM)

Говор на омраза на јавен простор
Опис
Во Велес на прелазот т.н Мост Гемиџии стои натпис на кој пишува парола која содржи гвоор на омраза. Местото е фреквентно, а натписот е доста воочлив.
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Доколку пријавата е за говор на омраза во јавен простор, опишете ги цртежите, знаците, симболите или графитите: Наптис во кој пишува „Смрт за шиптари“- стои на тротоар пред пролаз.
Пријавивте ли во полиција?: не

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Умрете комунисти

22:54 Jun 29, 2014

Probishtip, Macedonia (FYROM), 7.58 Kms

Говор на омраза

12:07 Jun 23, 2014

Струга, 7.58 Kms

Говор на омраза

13:38 Jun 30, 2014

Радовиш, 7.58 Kms

statija vo tocka

13:38 Aug 28, 2014

na net go procitav, 7.58 Kms