Верифицирано

Твитер објава со говор на омраза во контекст на барање преведувачи за Албанци.

12:45 Jul 24 2021 Скопје

Твитер објава со говор на омраза во контекст на барање преведувачи за Албанци.
Опис
Твитер објава со говор на омраза во контекст на барање преведувачи за Албанци, користејќи се со термините „шиптар“ и „шиптарски“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0