Верифицирано

Говор на омраза во однос на скопската парада на гордоста.

12:57 Jun 14 2021 Скопје

Говор на омраза во однос на скопската парада на гордоста. Говор на омраза во однос на скопската парада на гордоста.
Опис
Говор на омраза во однос на скопската парада на гордоста, каде се забележува говор на омраза и поради политичка определба, но и поради сексуална определба и родов идентитет.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0