Верифицирано

Говор на омраза на твитер насочен кон македонските фудбалери и геј популацијата.

16:31 May 28 2021 Штип

Говор на омраза на твитер насочен кон македонските фудбалери и геј популацијата.
Опис
Говор на омраза на твитер насочен кон македонските фудбалери и геј популацијата, сметајќи дека треба сите да се декларираат за „педери“, со цел да добијат посебно право на претстојното европско првенство.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0