Верифицирано

Коментари со говор на омраза во однос на објавена вест од настан на штипскиот градоначалник– Штип

14:15 May 20 2021 Штип

Коментари со говор на омраза во однос на објавена вест од настан на штипскиот градоначалник– Штип Коментари со говор на омраза во однос на објавена вест од настан на штипскиот градоначалник– Штип Коментари со говор на омраза во однос на објавена вест од настан на штипскиот градоначалник– Штип Коментари со говор на омраза во однос на објавена вест од настан на штипскиот градоначалник– Штип
Опис
На фејсбук профилот на „Faktor.mk“ е објавена вест за настан – посета на пошарникарската станица во Штип од страна на штипскиот градоначалник, Сашко Николов. При посетата, настанот бил прекинат од одреден жител на штип, за кој прекин и се однесува целата објавена вест. Во делот за коментари има разменето најразлични мислења за прекинувањето на настанот, за оправданоста на ваквата ситуација и сл. Одреден дел од коментаторите, штипски граѓани, се користат со говор на омраза насочен кон сите членови и сипмпатизери на СДСМ, како и кон сите оние кои гласаа на референдумот за промена на уставното име на нашата држава.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Одобрување или оправдување на геноцид злосторства против човечноста или воени злосторства

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0