Верифицирано

Циганите во Пехчево земале вехабистичка религија

16:46 Mar 28 2021 Скопје

Опис
На ден 28.03.2021-та година, во 16:46 часот, нотиран е говор на омраза поради социјално потекло, објавен од твитер профилот @cicorosen. Во твитот пишува „еве сега братучед ми ми кажуваше дека кај нив во Пехчево циганите земале вехабистичка религија и пропагирале ислам...“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0