Верифицирано

Сакале шиптарите да им пишува во лична карта Албанец

20:58 Feb 20 2021 Скопје

Опис
На ден 20.02.2021-та година, во 20:58 часот, нотиран е говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @siljanstrkot2. Во твитот пишува „Сакале шиптарите да им пишува во лична карта Албанец, може и да им пишува. Еве во САД, ако изврши некој криминален акт не ја кажуваат националноста, но ако тоа го направи шиптар потенцираат Albanian. Ги засега тоа таму? Или не се запознати?“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0