Верифицирано

Говор на омраза

11:38 May 20 2014 Штип

Опис
Во врска со убиството што се случи завчера на ден 19 .05.2014 г во Скопје збележан е портал кој истакнува содржина на хронолошки настани во кои се наведени само Македонците како жртви, а вината е дека сите се настрадани од напагачи Албанци .А дел од кометарите е забележан говор на омраза по по основ на етничка и религиозна припадност помеѓу граѓани од македонската и албанската етничка заедница. Завележан е националистички говор на омраза повикуваат на насилство .
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Ако се работи за телевизија, весник, радио или интернет портал ве молиме специфицирајте кои:: http://ednimakedonci.blogspot.com/2013/03/blog-post.html

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

омраза

01:33 Jul 02, 2017

Kochani, Macedonia (FYROM), 16.55 Kms

Говор на омраза на јавен простор

13:15 Sep 13, 2016

Veles, Macedonia (FYROM), 21.8 Kms

Умрете комунисти

22:54 Jun 29, 2014

Probishtip, Macedonia (FYROM), 24.83 Kms

Говор на омраза

12:07 Jun 23, 2014

Струга, 24.83 Kms