Верифицирано

Да се направи листа на северџани

10:30 Sep 28 2020 Скопје

Да се направи листа на северџани
Опис
Нотиран е говор на омраза на твитер профилот Macedonian75 (@ZarkoMacedonian), кој со свој твит шири говор на омраза и повикува да се направи листа на сите оние кои што ја поддржале Северна Македонија и истите да бидат доживотно игнорирани и во иднина осудени за велепредавство, со следните зборови: „Треба да се направи список од сите јавни личности што се свртија против Македонија и станаа северџани! А пред тоа ги сметавме за херои и патриоти, и да ги игнорираме додека се живи. Во нареден период да си одговараат за велепредавство заедно со партиите што ни ја распродаваат МК.“
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0