Верифицирано

Говор на омраза на социјални мрежи против Роми

13:02 Sep 26 2020 Битола

Говор на омраза на социјални мрежи против Роми
Опис
Коментар на ФБ профил. Постот е на фб профил на име Kalina Kosi. На нејзин пост оставен е коментар со говор на омраза за припадници на еомската заедница. Денес околу 11 часот
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Говор на омраза

13:23 May 23, 2014

Битола, 0 Kms

Говор на омраза

13:07 Aug 03, 2014

Битола, 0 Kms

Говор на омраза кон мигрантите

01:57 Aug 07, 2017

Битола, 0 Kms

Говор на омраза национачна - етничка основа

09:24 Mar 12, 2020

Битола, ул. Јане Сандански, зграда Шехерезада, 0 Kms