Верифицирано

Во Македонија има три пола – мажи жени и шиптари

17:16 Jun 28 2020 Скопје

Опис
На ден 28.06.2020-та година во 17:16 часот, на твитер профилот @ZoranAndonov е забележан говор на омраза поради етничка припадност. Во твитот пишува „Во Македонија има три пола мажи жени и шиптари според ДУИ ИСИС за третиот пол треба уште привилегии.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0