Верифицирано

Сосема добра причина зошто ниеден шиптар не треба да биде на функција

16:01 Jun 25 2020 Скопје

Опис
На ден 25.06.2020-та година во 16:01 часот, на твитер профилот @Igor_rujo е забележан говор на омраза поради етничка припадност. На споделен наслов од вест дека директорот на Центарот за јавно здравје Зибери, лобирал кај Комисијата за заразни болести да се отворат границите за гласачите на ДУИ да дојдат да гласаат, тој коментира „еве сосема добра причина зошто ниеден шиптар не треба да има каква било функција. Бидејќи злоупотребите од нацишовинистички побуди им е во сржта од постоењето.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0