Верифицирано

Шиптар никад нема да биде премиер

14:46 Jun 27 2020 Скопје

Опис
На ден 27.06.2020-та година во 14:46 часот, од твитер профилот @Stefan77924485 е напишан говор на омраза поради етничка припадност, кој е објавен како коментар на пост на официјалниот профил на претседателот на ДУИ, Али Ахмети. На споделено видео од изборната кампања на ДУИ, тој коментирал „шиптар никад нема да биде премиер. Екстра свинско имам ако сакаш да ти дадам.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0