Верифицирано

Нека не се лутат велешани, ама многу од градот кои се педери се шетаат во Скопје

08:18 Jun 24 2020 Скопје

Опис
На ден 24.06.2020-та година, во 08:18 часот, нотиран е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @raspustenica197. Во твитот пишува „Нека не се лутат велешани, ама многу педери се шетаат во Скопје, а од Велес се. Да ми извини ЛЏБТ заедницата.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0