Верифицирано

Кај нас се сликаат со педери, во Бугарија Бојко се слика со пиштол

09:19 Jun 24 2020 Скопје

Опис
На ден 24.06.2020-та година, во 09:19 часот, нотиран е говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @siljanstrkot2. Во твитот пишува „кај нас се сликаат со педери, а во Бугарија Бојко е сликан само со пиштолот.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0