Верифицирано

Гласај за ВМРО-ДПМНЕ ако сакаш да ги сменат сите шиптарски министри и директори

21:10 Jun 24 2020 Скопје

Опис
На ден 24.06.2020-та година, во 21:10 часот, регистриран е говор на омраза поради политичка припадност/етничка припадност, објавен од твитер профилот @fonspricn. Авторот напишал „ако сакаш да ги сменат сите шиптарски министри, директори и шефови во државните институции од ДУИ, тогаш гласај за ВМРО-ДПМНЕ, употребувајќи го хаштагот Обнова на Македонија.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0