Верифицирано

LGBT на што сте proud?

22:34 Jun 29 2020 Скопје

LGBT на што сте proud?
Опис
На твитер профилот Безценна (@DeboraSkunk) на 27.06.2020 год. нотиран е говор на омраза врз основа на сексуална ориентација, каде се вели: „Нека ми прости LGBT заедницата, ама на што се толку proud?“. Потоа следат низа на коментари исполенти со говор на омраза, како на пр.: „На то шо е за срамење.“, „Затоа што прават под јорган треба ние да ги подржиме а тие да бидат proud...а тоа има лек-кастрирање и не замараш никого што правиш во кревет“ и ред други.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0