Верифицирано

Банда на психотични платеници

16:18 Jun 24 2020 Скопје

Банда на психотични платеници
Опис
На 19.06.2020 год. на твитер профилот Фортификација (@Fortiifikacija) нотиран е говор на омраза. Објавено е видео од протести во 2015 година, со порака: „Е, ова беше #ШаренаРеволуција. Банда Психотични Платеници.
Заради овие психопати, ние изгубивме држава. Ќе си се препознае некој од овие Лудаци околу Куранија Пушовска. Ликон вели Фашисти биле Полицијата. Ах бре Малоумници бре. Да ви се прднам во умот шо го немате.“. Потоа следат низа на коментари исто така исполнети со говор на омраза, како на пр.: „Неорамнотежени психопореметени полу луѓе.. ама Грујо е крив што не ги маваше.. за тероризам требаше да бидат судени!!“ и сл.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0