Верифицирано

Блаже да се плукне во фаца

12:41 Jun 24 2020 Скопје

Блаже да се плукне во фаца
Опис
На твитер профилот на Кубрат Шазивар (@kubratseverdzan) нотиран е говор на омраза врз основа на политичка определба. Имено, споделена е слика, од активист на партијата на позиција, со порака: „Ова е #Баже! Баже е #гнаса од Велес! Баже е #изрод!!! Ако го сретнеш Баже плукни го во фаца!!!“. Потоа следат низа на коментари со слична содржина, како на пр.: „шарена комуњара гнасен плукач на све што е Македонско!“, „Така е курка да се обеси за јајца треба“, „Нема каде да се крие по овие темни улички“ и сл.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0