Верифицирано

Постов и е за лоботомираните комуњари и северџани

01:17 Jun 23 2020 Скопје

Постов и е за лоботомираните комуњари и северџани
Опис
На ден 23.06.2020, во 1 часот и 17 минути е регистриран говор на омраза врз основа на различна политичка припадност на социјалната мрежа Твитер од профилот на @Dean06618857 како коментар на објава од профилот на @Sekerinska во контекст на ширење лажни вести од страна на опозицијата со зборовите “што ве гледам чудни бре луѓе:
постов и е за лоботомираните комуњари и северџани, они ќе и поверуваат и да рече дека во текот на емисијата ја сплела...”
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0