Верифицирано

Густно населени се нека се проречат

17:41 Jun 12 2020 Скопје

Густно населени се нека се проречат
Опис
На 11.06.2020 година нотиран е говор на омраза на твитер профилот @mindplumber, кој во својот твит обрнувајќи се на состојбата со заболени во општина Чаир вели: Ако мислите дека у Чаир се исплашиле од најновите цифри на заразени, се лажете.
QR ГИ БОЛИ!
Си шетаат по улица без маски, се собираат по чајџилниците и по улиците, као подивени луѓе избегани од лудница.
Од друга страна, многу густо е населено, ќе се проретчи“. А потоа и во коментари додава: „Реков - мене и некој мој да не заразат, а меѓу себе, нека испоцркаат.“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0