Верифицирано

Бесилка за велепредавници

10:25 Jun 11 2020 Скопје

Бесилка за велепредавници
Опис
На твитер профилот „а be? e be! Гласај Против СДС, Крај На комуњарите“ (@a_be__e_be) нотиран е говор на омраза преку ре- објавен твит на извесен @StrakeTunder кој има објавено слика од плоштадот во Скопје со порака: „ДА СИ ЈА ВРАТИМЕ МАКЕДОНИЈА. ГОРДОСТ Е ДА БИДЕШ МАКЕДОНЕЦ ДО ЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ВЕЛЕПРЕДАВНИЦИТЕ“, на кој додал „За некои и бесилка“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0