Верифицирано

Ако 15 семејства шиптари се заразени од Ифтар, зошто јас седам дома

21:16 Jun 5 2020 Скопје

Опис
На ден 05.06.2020-та година во 21:16 часот, е забележан коментар на твитер профилот на министерот за здравство Венко Филипче, од страна на корисникот @mojtocak, во кој се препознава говор на омраза поради етничка припадност/врз основ на здравствена состојба. Постот на министерот се однесува на кластерите на заболени, при што @mojtocak прашува „ако се 15 семејства во Скопје (сите шиптари од Ифтар заразени) зошто дремам дома три дена аааа?“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0