Верифицирано

Ќе искочи некој шиптар да каже дека заразените се од 25 фамилии

14:56 Jun 5 2020 Скопје

Опис
На ден 05.06.2020-та година во 14:56 часот, на твитер профилот @John Q е забележан говор на омраза поради етничка припадност. Во постот прашува „Ќе искочи сеа некој шиптар и ќе каже “ситуацијата е под контрола заразените се од исти 25 фамилии“.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0