Верифицирано

Порано на Матка шиптар не можеше да припари

21:58 May 9 2020 Скопје

Опис
На ден 09.05.2020-та година, во 21:58 часот, нотиран е говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @Mandza123. Говорот на омраза се препознава во целиот твит во кој пишува „кога на Матка, шиптарите ја задоа поштено со пари и маткаши, станаа богати луѓе, зошто да се апси. Порано во Матка шиптар не смееше да припари, ама за пусти пари газот го продадоа на шиптарите.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0