Верифицирано

Северџани се казнуваат, шиптари не

20:42 May 9 2020 Скопје

Опис
На ден 09.05.2020-та година, во 20:42 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност, напишан од твитер профилот @NaUmotZijan. Осврнувајќи се на инцидентот со пукањето на Матка, авторот напишал „Да им се најдам на ОЈО и на Наќе МВР да не мораат да измислуваат се нешто. Северџани се казнуваат, не шиптари.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0