Верифицирано

Говор на омраза со политичка, партиска и етничка позадина

22:24 May 10 2020 Скопје

Опис
На Фејсбук страната to KUPI PRODAJ - огласник, извесен профил Zivorad Karafiloski постира содржина која претставува говор на омраза со политичка, партиска и етничка позадина.

"ОВИЕ ИЗБОРИ СДСтатароарнаутска НЕМА ДА ИМА ПОВЕКЕ ОД 20 ПРАТЕНИЦИ, ИТОА Арнаути И Гјупци и мал број северџани" - пост на гореспоменатиот профил
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук
Јавен настан: Друго
Дали пријавивте на друго место?: Не пријавив на друго место

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот

Приближна возраст: не моѓе да се утврди од профилот

Веродостојност: UP DOWN 0