Верифицирано

Мора лубриканти за педери – за респиратори ќе собираме донации

05:33 Mar 14 2020 Скопје

Опис
На ден 14.03.2020-та година, во 05:33 часот е нотиран говор на омраза поради сексуална ориентација и родов идентитет, објавен како коментар од твитер профилот @mojtocak. На пост од друг корисник на социјалната мрежа, кој се однесува на состојбата во македонските клиники и дека во нив има само 8 респиратори, @mojtocak реплицира со зборовите „има приоритети бе другар! Мора најпрво милион евра за лубриканти за педери бидејќи пола шарени се такви, а за респиратори ќе собираме донации! Ептен добар овој Филипче!“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0