Верифицирано

Има ли 20% застапеност кај шитарите корона

08:11 Mar 13 2020 Скопје

Опис
На ден 13.03.2020-та година, во 08:11 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @Rebrendiran. Говорот на омраза е насочен кон албанската етничка заедница, во кој се вели „ме интересира дали има рамноправна застапеност 20% шиптари заразени од корона.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0