Верифицирано

Шиптари се пикаат по 10 луѓе заедно на аеродром

20:14 Mar 14 2020 Скопје

Опис
На ден 14.03.2020-та година, во 20:14 часот е забележан говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @shomuenakelneri. Во твитот се наведува дека „само шиптари се пикаат по 10 души заедно на аеродорм.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0