Верифицирано

предавник, педер од предавничка фамилија

16:43 Mar 13 2020 Скопје

предавник, педер од предавничка фамилија
Опис
На ФБ профил @Balkan Move споделен е линк од интернет порталот https://galama.website/, односно од вест на тој портал поврзан со изјавата (ФБ статусот) на министерот Никола Димитров во врска со неговата кандидатура за носител на листа, причините поради кои ја напуштил дипломатијата и Никола Груевски и сл. На ФБ постот има 77 коментари, од кои скоро сите се исполнети со говор на омраза. „Педер“, „предавник“, „предавничка фамилија народот ќе ве кажни“, „нож за вас“, „да цркнеш до утре“.. и сл.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0