Верифицирано

сите северџани корона вирус

18:56 Mar 10 2020 Скопје

сите северџани корона вирус
Опис
Лажната вест, споделена од неколку интерент портали меѓу кој и 365.мк, за наводното присуство на лекарката заразена со корона вирусот на свадбата на Љупчо Николовски од СДСМ, ја следеа низа на коментари исполнети со омраза спрема луѓето кои биле на таа свадба. Коментарите како: „шубо помалце безрбетници“, „така ви треба северџани да ве фати клетва од народот“, „сите северџани - свадбари ќе влезат во џебот на попот“, „ај белки еден нема да остане“, „дај боже да се инфицирале што е можно повеќе“ и сл.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0