Верифицирано

Булава не пречекува мигранти

22:08 Mar 9 2020 Скопје

Булава не пречекува мигранти
Опис
Tвитер профилот на извесен @изгледаќеврне со статус посветен на заменик министерката за труд и социјална политика, во кој е изнесен говор на омраза врз етничка основа, односно нарекувајќи ја „була“ и ја поврзува со мигранитете.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0