Верифицирано

Заболени од корона се тријца шиптари и северџанка комуњарка

18:45 Mar 9 2020 Скопје

Опис
На ден 09.03.2020-та година, во 06:45 часот, регистриран е говор на омраза поради етничка припадност/политичка парипадност, објавен од твитер профилот @zlatkothedolgy. Постот, се однесува на појавата на корона вирусот во Северна Македонија, а се врзува во политички контекст, па авторот пишува дека „досега заболени од корона се тројца шиптари и северџанка комуњарка. Шо викаат муслиманите Алаху Акбар.“
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0