Верифицирано

Педер се жени за да се прикрие

14:27 Mar 7 2020 Скопје

Педер се жени за да се прикрие
Опис
Текст објавен од порталот бриф.мк, реобјавен на нивниот ФБ профил, посветен на поранешниот мининистер од СДСМ поврзан со неговата свадба, коментарите стандард се до говор на омраза. "Овај е педер", "сите педери за женат за да се прикријаат", "педер се да му е**м"...
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0