Верифицирано

Педер, дебил и бесилка околу вратот за Костадинов

20:18 Feb 19 2020 Скопје

Опис
Порталот мкрепортер.мк на нивниот сајт, а подоцна и на нивниот официјален фејсбук профил, објавија вест, која е класичен спин на изјавата на потпаролот на СДСМ - Костадинов. Насловот е тендициозен „СДСМ ќе победи на избори затоа што го смени името“.. што всушност е извртвуање на зборвите од ФБ статусот на Костадинов, во кој ги набројува придобивките од владеењето на СДСМ. Како и вообичаено, на пост со ваков наслов, следуваат низа на коментари во кој преовладува говорот на омраза. „педер, дебил, на 12 април околу врат ќе победите“ и слични коментари.
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0