Верифицирано

Издајнику педерски спремај јаже или Идризово

19:58 Feb 9 2020 Скопје

Издајнику педерски спремај јаже или Идризово
Опис
После пресот на министерот Никола ДИмитров на 09.02.2020 година поврзан со протесната нота од Грција во врска со непочитувањето на преспанскиот договор, на Фб страна на порталот а1он.мк, каде беше објавена вест за пресот на министерот, коментарите изобилуваат со говор на омраза, како што се „издајнику педерски“, „спреај си го јажето“ ...
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа,Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0