Верифицирано

Сегде кај што нема шиптари ќе однесат да им го слушаш гнасниот јазик

06:15 Jan 9 2020 Скопје

Опис
На ден 09.01.2019-та година, во 06:15 часот е нотиран говор на омраза поради етничка припадност, објавен од твитер профилот @cicorosen. Авторот коментирајќи на постот на @kreker227, во врска со застапеноста на албанскиот јазик во општеството, реплицира со зборовите „сеа со двојазичноста уште полошо ќе биде, и таму кај што нема шиптари ќе однесат и таму ќе те натераат да збориш шиптарски и да им го слушаш гнасниот јазик.“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0