Верифицирано

Повеќе ме иритираат поддржувачите на педерите, отколку самите педери

14:36 Jan 3 2020 Скопје

Опис
На ден 03.01.2020-та година, во 14:36 часот е нотиран говор на омраза поради различна сексуална ориентација и родов идентитет, објавен од твитер профилот @plavkarton. Авторот на твитот пишува дека „Повеќе ме иритираат поштувачи на педери него самите педери, можда и ради нив ги мразам. Поштовачите се правите педери, у око ве ебам педерско.“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0