Верифицирано

Само шиптар и семафор работат во недела

07:26 Oct 29 2019 Скопје

Опис
На ден 29.09.2019-та година, во 07:26 часот, регистриран е говор на омраза поради различна етничка припадност, објавен од твитер профилот @shilikurant. Авторот пишува „ Еден Албанец ни вика: - Што работите во недела бе, само шиптар и семафор работат во недела“.
Повеќе податоци
Кривични дела: Предизвикување омраза раздор или нетрпеливост врз национална расна верска и друга дискриминаторска основа
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0