Верифицирано

"ИМА ПЛЕМЕТО ДА ВИ ГО ЗАПАЛЕМЕ ШИПТАРСКО БЕ !"

10:45 Sep 28 2019 Скопје

Опис
На ден 28.09.2019 година (Сабота) забележана е објава со говор на омраза поради етниччка припадност во Фејсбук групата "Националистичка Македонија" и истата гласи: "ИМА ПЛЕМЕТО ДА ВИ ГО ЗАПАЛЕМЕ ШИПТАРСКО БЕ!". Исто така забележан е коментар со говор на омраза по ист основ и истиот е оставен од страна на: Tome Tomce ("Ti si siptar i vo tvojata drzava pocnuva prolet ako e imas a ti nemas drzava da ti ebam kanackata sto go mies gazo siptarski").
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0