Верифицирано

Тоа не се Албанци, тоа се смрдливи шиптари

09:01 Sep 16 2019 Скопје

Опис
На ден 16.09.2019-та година, во 09:01 часот е нотиран говор на омраза поради различна етничка припадност, објавен како коментар од твитер профилот @MadEptenLud. На пост кој се однесува за албанската заедница во Северна Македнија, авторот @MadEptenLud коментира дека „тоа не се Албанци, тоа се шиптари смрдливи. Албанците во Албанија се скроз добри луѓе.“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0