Верифицирано

Дали сте свесни какви срања им дозволуваме на шиптарите?

12:54 Sep 16 2019 Скопје

Опис
На ден 16.09.2019-та година, во 12:54 часот е нотиран говор на омраза поради различна етничка припадност, објавен од твитер профилот @MadEptenLud. Во потсот прашува „Какви срања им дозволуваме на шиптари да прават во државата, свесни ли сте?“
Повеќе податоци
Кривични дела: Ширење на расистички и ксенофобичен материјал по пат на компјутерски систем
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0