Верифицирано

Видел шиптар фестивал за театар – па и тој да проба

14:05 Sep 18 2019 Скопје

Опис
На ден 18.09.2019-та година, во 14:05 часот е нотиран говор на омраза поради различна етничка припадност, објавен од твитер профилот @EdgarAlanPooo. Тој наведува „видела жабата дека коњот се потковува па и таа дигнала нозете. (видел шиптар нешто фестивал за театар па ај и он да проба.“
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Твитер

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0