Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност

13:52 Sep 17 2019 Скопје

Опис
На ден 16.09.(Понеделник) 2019 година, '' Фокус'' на социјалната мреќа фејсбукобјавува изјава дадена од политичарот Мухамед Зеќири. Изјавата на политичарот е коментар за предходната дадена изјава на лидерот на опзоциската партија Вмро- Дпмне.
Веста на Фокус гласи :
'' Зекири со иронија до Мицкоски: Помислив дека ќе кажете оти за малку ќе сте се оженеле со Албанка ''
При оваа објава е напишан коментар со говор на омраза поради етничка припадност спрема политичарот Мухамед Зеќири преку зборот '' шипац''
Kоментарот гласи :
'' ajde sipac cestito pretsedatel na vrhoven, sledno premier ... ''
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0