Верифицирано

"ПЛЕМЕТО ДА ВИ ИЗГОРЕ ЦЕЛО ВАШЕ ТАТАРСКО !"

09:59 Sep 5 2019 Скопје

Опис
На ден 05.09.2019 година (Четврток) забележан е говор на омраза поради етничка припадност и говор на омраза поради пол и род на објава во Фејсбук групата "Националистичка Македонија" и истата објава гласи: "КОЈА СИ ТИ КУРВЕТИНО ЕДНА ДА КАЖУВАШ ЈАС НА КОЈ ЈАЗИК ЗБОРУВАМ И КАКОВ ЈАЗИК ИМАМ? КОЈА СИ ТИ ПИЗДА ТИ МАТЕРИНА ТАТАРСКА, ОДЕТЕ ТАМУ ДА СИ ГИ РЕВИЗИРАТЕ ВАШИТЕ КОРЕЊА ТАТАРСКИ И ДА СЕ ТРГНЕТЕ ОД МАКЕДОНСКИОТ ПИРИН ! ПЛЕМЕТО ДА ВИ ИЗГОРЕ ЦЕЛО ВАШЕ ТАТАРСКО !". Говор на омраза по истите основи се забележува и во коментарите оставени под објавата и тоа од страна на: Slavco Dimitrov ("Taka e tatari se bez koren se gnezdat vo tugo gnezdo kako kukavia"); Ljupco Nikolov ("Орооспииче татарско"); Lojza Bastovanska ("Дали Си Ти Болна Или Во Прв Стадиум На Болес Неизлечива Ти несезнаеш Која си и штоси Татарко Болна А За Мојот Јазик Култура и Македонска Историја Си Понижен Црв Гнасен што незнае кадр се движи"); Velika Koceva ("Cuma nevidena
Повеќе податоци
Вие сте: Сведок

Место каде се случил говор на омраза

Медиум: Фејсбук

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0