Верифицирано

Говор на омраза поради етничка припадност

13:03 Sep 3 2019 Скопје позади Симпо на улица Партизанска

Говор на омраза поради етничка припадност
Опис
На ден 31.08. (Сабота) 2019 година, во Скопје Карпош на адреса : Гиго Михајловски ''
е забележено на зид на улица напишан графит со говор на омраза поради етничка причина.
Текстот гласи : '' СМРТ ЗА ШИПТАРИ ''
Делот кај '' ШИПТАРИ'' е со црвени букви, додека '' СМРТ ЗА '' е со црна боја.
Повеќе податоци

Место каде се случил говор на омраза

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0